Bundesliga zegt "Auf Wiedersehen" in Europa

Er zit geen enkele Duitse club meer in de halve finales van de Europese bekers. Dat was al een hele tijd niet meer gebeurd.

Bij de acht halvefinalisten voor de Champions en de Europa League zitten drie Spaanse clubs  (Real, Atlético, Celta), twee Franse (Monaco, Lyon), een Italiaanse (Juventus), een Engelse (Man U) en een Nederlandse (Ajax).

Dat er zoveel Spaanse clubs in de eindfase van deze competities zitten is geen verrassing meer. Wat wel verrassend is, is de aanwezigheid van twee Franse clubs en de totale afwezigheid van een Duitse club voor de halve finales. De laatste keer dat geen enkele Duitse club zich bij de laatste vier van een Europese beker kon plaatsen, dateert van het seizoen 2004/2005.

Bij de laatste acht zaten dit seizoen nochtans drie vertegenwoordigers uit de Bundesliga. Uitgeschakeld worden door Real Madrid, zoals Bayern overkwam, behoort altijd tot de mogelijkheden. De uitschakeling van Borussia Dortmund en Schalke door een ploeg uit de Ligue 1 en de Eredivisie laat toch een deuk na in het imago van het Duitse voetbal.

(DC met Dupk/Picture: Photo news)

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top