Anderlecht-Man U: nog zo'n slechte loting niet?

Anderlecht moet het tegen Manchester United opnemen om door te stoten naar de halve finale van de Europa League. Is het nu een goede loting of niet?

Op papier staat Anderlecht voor een heel moeilijke opdracht tegen Manchester United. Maar in een dubbele confrontatie in het Constant Vanden Stockstadion en Old Trafford is alles mogelijk.

Enkele factoren spelen in het nadeel van Anderlecht. De kwartfinales vallen slecht voor Anderlecht, midden in play-off 1: paars-wit staat op twee weken tijd voor duels tegen AA Gent, Man U, Oostende, opnieuw Man U en Club Brugge. Ook het budget waarmee de twee ploegen het moeten doen, geeft het voordeel aan de ploeg van José Mourinho die dan ook nog alleen maar de Europa League heeft om haar seizoen te redden (al hebben zij met de League Cup al een troostprijs binnen).

Toch zijn er redenen te vinden waarom Anderlecht erin moet geloven. De wedstrijdkalender voor Manchester United is ook goed gevuld, met duels tegen Sunderland, Anderlecht, Chelsea, opnieuw Anderlecht en Burnley op veertien dagen tijd. En als AA Gent Tottenham kan uitschakelen, dan moet paars-wit ook hetzelfde kunnen met Man United, want in Europa verloren de Red Devils dit seizoen al op het veld van Feyenoord en Fenerbahce.

De Mancunians wonnen hun 1/8e finales zonder veel overschot van Rostov (1-1 en 1-0), de ploeg die Anderlecht uitschakelde in de derde voorronde van de Champions League. Maar toen zat de Brusselse club in een crisis en moest trainer Weiler het doen met spelers als Sylla, Trezeguet, Defour, N'Sakala, De Maio, Roef of Kabasele. Een heel andere ploeg dus dan die waar hij vandaag kan op rekenen. (DC met Dupk/Picture: Belga)

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top