Anderlecht nu al zeker van de titel?

Anderlecht is de grote winnaar van het paasweekend: het heeft nu zes punten voorsprong op de dichtste concurrenten. Als paars-wit 15 punten pakt uit de komende 7 wedstrijden, is het kampioen.

Anderlecht is de grote winnaar van het weekend: het pakte zelf de volle buit bij Oostende (0-1), terwijl de dichtste achtervolger Club Brugge bleef steken op een 2-2 gelijkspel bij Zulte Waregem. Na drie speeldagen in P01 heeft Anderlecht zijn voorsprong uitgebreid tot 6 punten op het duo Club Brugge en AA Gent.

Anderlecht speelde bovendien al twee keer op verplaatsing en mag nu twee wedstrijden op rij in eigen huis spelen, tegen Club Brugge en Charleroi. Zelfs als Anderlecht in de resterende wedstrijden bijvoorbeeld slechts 11 op 21 punten zou pakken, dan moeten Club Brugge en/of AA Gent al 18 op 21 halen om paars-wit nog bij te benen.

Een weinig waarschijnlijk scenario met Anderlecht dat zijn wedstrijden op klinische wijze beheerst, Club Brugge dat vermoeid oogt en AA Gent dat zijn meesterschap over de concurrentie dit seizoen nog te weinig toonde.

(DC en Dupk/Picture: Photo news)

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top