Peter Maes heeft wel zin in de Rouches

Peter Maes zit zonder werk, maar wil graag opnieuw aan de slag. Hij heeft al enkele keren verklaard dat hij het wel zou zien zitten om trainer te worden van Standard.

Peter Maes zit al sinds eind december 2016 thuis, na zijn ontslag bij Racing Genk. De ex-trainer van KV Mechelen en Lokeren wil graag opnieuw aan de slag en als trainer van het jaar 2014 moet hij nog altijd goed in de markt liggen.

"Ik pas bij Standard. Als ex-speler ken ik het huis en ik denk dan ook dat ik de ploeg weer op de rails kan krijgen", zo verklaarde de ex-doelman van Anderlecht en Standard begin april bij TV Limburg. Ook op Proximus 11+ waar hij dinsdag analist met dienst was, herhaalde hij zijn zin om aan de slag te gaan met de Rouches.

"Het is een mooie topclub en zou weer een mooie uitdaging zijn. De clubs waar ik in het verleden aan de slag ging, waren altijd deels in verval toen ik er begon", zo vertelde Maes. "Het zou een uitdaging zijn om Standard weer op het goeie spoor te krijgen. Het is nog altijd een club met veel aanzien, met veel emotie ook. Dat heb ik graag. Ik zou in ieder geval niet neen zeggen."

Bij Standard viel de naam Maes al enkele keren, net als de naam Vercauteren. Volgens sportief directeur Olivier Renard zijn die geruchten voorbarig.

(DC met Dupk/Picture: Belga)

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top