Genk vol vertrouwen: "We kunnen de finale halen"

Racing Genk wil donderdagavond geschiedenis schrijven door Celta de Vigo uit te schakelen en door te stoten naar de halve finale van de Europa League. En dat hoeft niet het eindstation voor de Genkenaars te zijn.

De Luminus Arena is uitverkocht voor de terugwedstrijd van de kwartfinales van de Europa League tegen Celta de Vigo. Niet alleen de supporters zitten vol vertrouwen dat de 3-2 uit de heenwedstrijd kan worden weggewerkt: ook het bestuur en de spelers geloven rotsvast in de stunt.

"Dit moet een hoogdag worden. Maar het mag geen eindpunt worden, slechts het begin", zo vertelt technisch directeur Dimitri de Condé aan Het Belang van Limburg. "We willen Celta aan den lijve laten ondervinden dat het kan spoken in Genk. Hopelijk kunnen we er weer zo'n legendarische avond van maken."

Om door te stoten moeten de Genkenaars zeker scoren en daarvoor rekenen ze op aanvaller Ally Samatta. Die blaakt van het zelfvertrouwen en geeft Genk 55 procent kans om door te stoten. En die halve finale moet niet het eindstation zijn, zo vindt hij: "Als we doorstoten naar de halve finale, zie ik ons de finale halen. Ik heb echt een goed gevoel. Het zou een fantastisch cadeau zijn voor onze fans."

(DC/Picture: Photo news)

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top