Westerlo-manager Wijnants: "Ik zie de laatste weken rare uitslagen"

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie tuimelt Westerlo naar de laatste plaats in het klassement, goed voor een ticket naar 1B. Westerlo-manager Wijnants vindt zijn club het slachtoffer van de wetten van het voetbal.

De degradatie van Westerlo naar 1B komt hard aan in de Kempen. Na een woelig seizoen, met een slechte start en perikelen rond de overname van de club door sponsor Soudal, verlaat Westerlo de Belgische hoogste klasse. Een degradatie die hard aankomt, want vorige week zag Westerlo twee kostbare punten verloren gaan in de 92e minuut. En daarbij komt de zes op zes van Moeskroen, in twee duels waarin de tegenstanders niets meer te winnen of te verliezen hadden.

"Ik zie de laatste weken toch rare uitslagen. Ik zal geen insinuaties doen, maar Kortrijk verliest met 0-2 en Standard verloor vorige week ook al van Moeskroen. Dat zijn de wetten van het voetbal, zeker?", zo vertelt Herman Wijnants, manager van Westerlo, bij Sporza. "Ik moet niet zeuren over wat er in Kortrijk en tegen Standard gebeurd is. Ik moet ermee leren leven, maar ik ga het toch even laten bezinken."

Er rest Westerlo niets anders dan volgend seizoen meteen proberen kampioen te spelen in 1B. "Of we daar de middelen voor hebben? Ik weet dat 1B een zeer moeilijke reeks is, want de kampioen na de reguliere competitie is eigenlijk nog geen kampioen. Geef ons nog even de tijd om dit te laten bezinken", zo besluit Wijnants. (DC/Picture: Photo news)

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top