Wilmots legt de lat hoog... voor Martínez © Belga

Marc Wilmots zit zonder job, maar zijn mening wordt toch nog altijd gevraagd. In het Duitse voetbaltijdschrift Kicker geeft hij zijn mening over de huidige Rode Duivels en wat hun ambitie moet zijn op het WK van deze zomer.


Marc Wilmots bracht de Rode Duivels twee keer naar een kwartfinale van een groot toernooi. Op de Wereldbeker in Brazilië in 2014 ging België eruit na een wedstrijd tegen Argentinië, op het EK in Frankrijk in 2016 was Wales te sterk.

Voor de ex-bondscoach van de Rode Duivels moet de huidige bondscoach Roberto Martínez beter doen: een halve finale is het minste wat België moet halen, anders is het WK in Rusland een ontgoocheling.

"Dat zou het logische vervolg zijn na de kwartfinales op het WK in 2014 en op het EK in 2016. Die toernooien waren een goede leerschool. De huidige kern heeft een gemiddelde leeftijd van 26. Als iedereen fit is, heeft de groep de potentie om ver te raken", aldus Wilmots die de lat voor zijn opvolger Roberto Martínez dus heel hoog legt. "Als België de halve finale wil bereiken, is het nu of nooit. De wereldtitel moet het doel zijn, ook al klinkt dat misschien arrogant. Wij zijn maar het kleine België, maar met deze spelers moet je hoog durven te mikken."

(DC met Dupk/Source: Kicker, Nieuwsblad/Picture: Belga)

Profiteer tot 30 april van onze WEBDEALS voor één van de volgende tv-opties: Belgisch Voetbal, International Sports en All Sports.

Krijg gedurende 3 maanden een korting van 5 euro per maand, dus een totaal van 15 euro korting op je abonnement bij Proximus TV.