Niemand verdiende ooit meer aan Champions League dan Real Madrid © Photo news

Vanaf deze week zijn de ogen in het internationale voetbal opnieuw gericht op de Champions League. Met Real Madrid-PSG als de absolute topaffiche.


Al wekenlang domineert de wedstrijd tussen Real Madrid en PSG de voorpagina? s van de Madrileense sportkranten. Met een achterstand van 17 punten op Barcelona zijn de titelkansen voor de Koninklijke helemaal vervlogen en dus rest alleen nog de Champions League om het seizoen van Los Blancos (en de huid van trainer Zidane?) te redden.

Voor de UEFA is de Champions League een ware melkkoe geworden. Sinds de invoering van de huidige formule in het seizoen 1992-1993 zijn de inkomsten, vooral door de televisierechten, enorm gestegen. De topclubs krijgen er een enorme koek van. Geen enkele club heeft meer geld verdiend aan het kampioenenbal dan Real: maar liefst 689,5 miljoen euro.

Bayern München verdiende op het kampioenenbal al 673,4 miljoen euro, Barcelona 636,2 miljoen, Juventus 605,2 miljoen en Manchester United 568,1 miljoen euro.

Vooral sinds de laatste jaren kunnen de clubs fortuinen verdienen in de Champions League. Marseille hield aan de winst in de eerste editie van het huidige format 3,8 miljoen euro over. Real Madrid kreeg vorig jaar na de winst van de Duodécima ... 81 miljoen euro.

(DC/Picture: Photo news)