Real Madrid - PSG: clash der titanen in de UEFA Champions League © Photonews

Woensdag staat met Real Madrid - PSG de topaffiche van de achtste finales in de UEFA Champions League op het programma. Kan Real Madrid zijn seizoen redden met een knalprestatie op het hoogste Europese niveau?

Real Madrid beleeft een dramatisch seizoen in de Primera Division. De Koninklijke staat pas vierde met 17 punten achterstand op leider Barcelona. Doorstoten in de Champions League is dus eigenlijk een must voor het team van Zinedine Zidane. Cristiano Ronaldo stond een hele tijd droog bij Real, maar vond de laatste weken toch terug vlot de weg naar de netten. Kan hij ook tegen PSG het verschil maken?

De Parijzenaars van hun kant razen door de Franse competitie en staan er ruim aan de leiding. Toch is kwalificatie voor de kwartfinales voor Neymar en co ook een must als ze hun reputatie van sterrenploeg willen bevestigen. PSG moet het alvast zonder Thiago Motta stellen in Bernabeu: hij mist nog wedstrijdritme.

De andere achtste finale van woensdag gaat tussen FC Porto en Liverpool. Bij Liverpool moet je alvast niet zoeken naar Simon Mignolet in doel: coach Jürgen Klopp geeft de voorkeur aan Loris Karius. Bij tegenstander Porto wel een bekend gezicht: Sergio Conceiçao is daar de coach. Het is al van 2009 geleden dat Liverpool nog eens kon doorstoten naar de kwartfinales van de Champions League.

Alle wedstrijden van de UEFA Champions League zijn live te volgen voor klanten van Proximus TV met een International Sports of All Sports abonnement op de kanalen van Proximus 11+ of via de livestream op proximus11.be. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus TV!

UEFA Champions League
Woensdag 20u
UEFA Champions League Multi Live (11+1)
Woensdag 20u45
Real Madrid - PSG (11+2)
FC Porto - Liverpool (11+3)