"Met de VAR was de finale Bayern-Roma" © Photo news

Bij Bayern wordt niet met de vinger naar de scheidsrechters gewezen als excuus voor de uitschakeling door Real Madrid. De sportief directeur van AS Roma, uitgeschakeld door Liverpool, vindt wel dat er dringend een videoref moet komen in de Champions League. Want die had alles veranderd ...


Video: bekijk de highlights van AS Roma - Liverpool
Video: bekijk de highlights van Real Madrid - Bayern München
Alles over de Champions League

De halve finales van de Champions 2017/2018 zullen de geschiedenis ingaan door de karrenvracht aan doelpunten (20 stuks!). Ze stonden garant voor heel wat spektakel en spanning ... en discussie bij de beslissingen van de refs. Bij AS Roma ligt de uitschakeling zwaar op de maag, want de Romeinen werden niet gediend door de scheidsrechterlijke beslissingen.

Ramon Rodriguez Verdejo (alias Monchi), sportief directeur van AS Roma, meent dat de Italiaanse ploegen zich moeten laten horen bij de UEFA, want zowel Juve en Roma hadden de arbitrage in de Champions League niet echt mee.

"Met videorefs erbij zou de finale van dit seizoen niet Real-Liverpool, maar Bayern-Roma zijn geweest", zo staat te lezen bij de Gazzetta dello Sport. "Ik ben een Spanjaard, maar het Italiaanse voetbal moet zich laten horen. Juve is ook uitgeschakeld na ongelofelijke fouten", aldus de voormalige sportief directeur van FC Sevilla.

"Ik kan niet snappen dat er geen VAR is in de belangrijkste clubcompetitie ter wereld. Ik feliciteer Liverpool, maar er zijn ons twee duidelijke strafschoppen ontzegd die alles zouden hebben veranderd. Zonder die fouten van de ref stonden wij nu in de finale", aldus Monchi.

(DC met Dupk/Picture: Photo News)