Klopp heeft weinig geluk in finales © Photo news

Jürgen Klopp staat op 26 mei in Kiev in zijn 11e finale van een nationaal of internationaal toernooi. De Duitse trainer heeft die vaak verloren.


Net als met zijn Borussia Dortmund gooit Jürgen Klopp hoge ogen bij Liverpool: hij laat de Reds dynamisch, levendig en enthousiast voetballen. De Duitser past overal hetzelfde recept toe, eerst in de Opel Arena van Mainz, dan in het Signal Iduna Park in Dortmund en nu ook op Anfield Road.

Als trainer werd hij al twee keer landskampioen, twee keer met Borussia. In finales van toernooien heeft hij tot nu toe minder succes gehad. Met Dortmund stond hij acht keer in een finale van een nationale of Europese beker, met Liverpool twee keer.

Van die tien finales wist hij er maar drie te winnen: een beker en twee supercups in Duitsland, telkens tegen Bayern. Zeven keer ging het dus mis.

In Europa verloor zijn Borussia in 2013 op Wembley in de finale van de Champions League tegen Bayern (1-2). In de Europa League was FC Sevilla te sterk in de finale in 2016 (1-3).

In Duitsland verloren de Schwarz-Gelben onder Klopp ook twee finales van de Duitse beker en de Duitse supercup. Met Liverpool verloor Klopp in 2016 de finale van de League Cup tegen Manchester United.

(DC met Dupk/Picture: Photo news)