Real Madrid of Liverpool: wie wint de UEFA Champions League?

Zaterdag staan Real Madrid en Liverpool tegenover elkaar in Kiev in de finale van de Champions League. CR7 en zijn ploegmaats dromen van een derde beker op een rij, terwijl Liverpool na meer dan tien jaar nog eens wil proeven van Europese roem. Afspraak vanaf 20u op Proximus TV of voor de livestream op proximus11.be.

Real Madrid kan zaterdag al voor de dertiende keer de Champions League op zijn naam schrijven: een absoluut record. De Koninklijke zou bovendien het eerste team kunnen zijn dat al voor de tweede keer drie overwinningen op rij pakt in de prestigieuze Europese beker. Zinédine Zidane zou dan weer de eerste coach kunnen worden die drie Europese titels op een rij pakt. En ook voor topscorer allertijden Cristiano Ronaldo kan er nog wel een record bij als eerste vijfvoudig winnaar sinds het onstaan van de moderne Champions League. Real Madrid heeft dus een afspraak met de geschiedenis zaterdag! Real had ook dit jaar nochtans wat meeval om de finale te bereiken in de wedstrijden tegen Bayern München en Juventus. Maar de derde in de eindrangschikking van de Primera Division lijkt ook altijd wat meer te kunnen in Europa!

Wat dan gezegd van Liverpool? Het team van Jürgen Klopp eindigde pas vijfde in de Premier League, maar maakte wel indruk in de Champions League tegen Manchester City en AS Roma. Met dank aan de Egyptische topspits Mo Salah, dit seizoen goed voor 44 goals in alle competities samen. Salah werd onlangs verkozen tot Premier League Player of the Season en ook in de Champions League zit hij al aan elf doelpunten dit seizoen. Al zijn dat er nog altijd vier minder dan topschutter Cristiano Ronaldo. De kans dat deze wedstrijd op een scoreloos gelijkspel zal eindigen, lijkt dat ook bijzonder klein!

De finale van de UEFA Champions League is live te volgen voor klanten van Proximus TV met een International Sports of All Sports abonnement. Ontdek hier het voetbalaanbod van Proximus TV!

UEFA Champions League
Zaterdag 20u
Real Madrid - Liverpool (live op 11+1 of via de livestream)