CR7: "Ik kan niet bevestigen dat ik blijf" © Photo news

Cristiano Ronaldo heeft zijn vierde Champions League in vijf jaar tijd gewonnen met Real Madrid, zijn vijfde in zijn carrière. In de Spaanse pers wordt hij wel een 'spelbreker' genoemd omdat hij meteen na de wedstrijd hint naar een vertrek.


Video: bekijk hier de highlights van de zege van Real tegen Liverpool
Alles over Real Madrid in de Champions League dit seizoen
De statistieken van Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft geen hoofdrol gespeeld in de finale van de Champions League van zaterdagavond in Kiev tussen Real Madrid en Liverpool (3-1). Die hoofdrollen gingen naar Gareth Bale met zijn twee doelpunten (de positieve hoofdrol) en Lorius Karius, doelman van Liverpool, met zijn twee flaters (de negatieve hoofdrol).

Cristiano Ronaldo wordt in de Madrileense sportkrant AS ronduit een 'spelbreker' genoemd, want hij temperde de euforie van de madridistas door zijn verklaring na de wedstrijd: "Het is fijn geweest om bij Real Madrid te spelen", zo vertelde hij in een eerste reactie op het veld.

"We moeten nu van dit moment genieten. In de komende dagen zal ik de supporters een antwoord geven. De toekomst van een speler is nu niet belangrijk, het belangrijkste is dat we geschiedenis hebben geschreven", aldus de Portugese superster.

"Ik kan niet bevestigen dat ik blijf. Niet alles is met geld te regelen," sprak Cristiano Ronaldo mysterieus. Hij ontkende dat hij sprak uit ontgoocheling omdat hij deze finale niet had gescoord: "Ik heb vijf Champions League gewonnen, dus kan ik niet triest zijn. Ze zouden de naam van het toernooi beter veranderen in 'CR7 Champions League'".

(DC/Source: AS/Picture: Photo news)