Deze voetballers zijn ook uitstekende zakenmannen

Voetballers verdienen goed hun boterham. Niet alle speles verbrassen dat vele geld aan gokken, vrouwen en dure wagens. Ook heel wat voetballers willen hun geld slim investeren. Wij geven elf voorbeelden.

Vincent Kompany

Vincent Kompany © Belga

De verdediger is naast het veld een duizendpoot. Vince the Prince heeft verschillende investeringen gedaan, de één al wat meer succesvol dan de andere. Zo flopten zijn sportbars Good Kompany. Maar is hij ook mede-oprichter van productiehuis Bonka Circus en investeert in Elite Limousines VIP Protection Services.

Dennis Praet

Dennis Praet © Belga

De ex-Anderlechtspeler richtte samen met twee vrienden het kledingmerk DYJ Code op. Oorspronkelijk was er enkel een webshop, maar ondertussen is de kledinglijn ook te vinden in de ZEB-winkels en is er een pop-up store in thuisstad Leuven. DYJ Code kwam in de spotlights terecht toen er kritiek kwam op het label "Dirty laundry keeps women busy".

Demy De Zeeuw

Demy De Zeeuw © Belga

Nadat de Nederlander in 2015 afzwaaide bij NAC Breda, vond hij geen nieuwe club meer. Erg vond hij dat naar eigen zeggen niet, want de voormalige middenvelder gooide zich vol op zijn kledinglijn BALR. Die richtte hij samen met voetballers Eljero Elia en Gregory van der Wiel op. De zaken gaan goed, het merk is een begrip geworden binnen de voetbalwereld.

Axel Witsel

Axel Witsel © Belga

De middenvelder verklaarde bij zijn transfer naar China dat hij ook aan de toekomst van LindSky Aviation dacht. Dat bedrijfje biedt pilotenopleidingen aan en is gespecialiseerd in de onderhoud en het verhuur van privéjets. Witsel wil na zijn carrière een belangrijke rol spelen binnen LindSky Aviation en wil nu al contacten leggen in China.

Simon Mignolet

Simon Mignolet © Belga

Naast het doel van Liverpool verdedigen heeft de goalie van de Rode Duivels nog één grote passie: koffie. De Limburger investeerde in Sint-Truiden in koffiebar Twenty Two Coffee, verwijzend naar zijn rugnummer. Het vervolg liet niet lang op zich wachten, Mignolet kwam ook met een eigen koffielijn: Twenty Two Inspired.

Didier Drogba

Didier Drogba © Belga

Misschien wel de meest opvallende investering uit dit lijstje. De Frans-Ivoriaanse aanvaller, die tegenwoordig speler-eigenaar is van de Amerikaanse club Phoenix Rising, kocht enkele jaren geleden al vijf procent aandelen van... een goudmijn. De ex-speler van onder meer Chelsea nam die aandelen over van de Ivoriaanse overheid.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo © EPA

De Portugees krijgt elk jaar ettelijke miljoenen op de bankrekening bijgeschreven. Die gebruikt hij om te investeren in onder meer zijn eigen merk, CR7, dat sportschoenen, ondergoed en parfum verkoopt. Naar eigen zeggen is het zijn appeltje voor de dorst voor na zijn voetbalcarrière.

Andrés Iniesta

Andrés Iniesta © EPA

De aanvoerder van Barcelona liet zich verleiden door een technologische start-up. Firstv1sion bewees zijn waarde al in het Spaanse basketbal. Scheidsrechters draagbare camera's in het shirt en die beelden waren live te zien. Iniesta zag het graag gebeuren en steunt het project financieel.

Eden Hazard

Eden Hazard © Belga

De aanvoerder van de Rode Duivels richt volgend jaar zijn eigen voetbalploeg op, samen met ex-ploegmaats Demba Ba, Yohan Cabaye en Moussa Sow. Het nieuwe team zal zijn thuisbasis hebben in het Amerikaanse San Diego en zal in eerste instantie uitkomen in de North American Soccer League, de competitie onder de Major Soccer League.

David Beckham

David Beckham © EPA

Wie ook een eigen team gaat oprichten in de Verenigde Staten is oud-speler David Beckham. Hij wil een ploeg uit de grond stampen in Miami, die in 2020 in de MLS moet uitkomen. Er wordt speciaal voor de nieuwe club een stadion met 25.000 plaatsen gebouwd. Daarnaast leende hij ook al zijn gezicht aan collecties van H&M en Adidas.

Thibaut Courtois

Thibaut Courtois © Belga

De sluitpost van Chelsea en de Rode Duivels heeft een opvallende investering gedaan: een online apotheek. De doelman is een belangrijke aandeelhouder van Newcom Services, een bedrijf dat achter het online platform viata.be zit, waarop farmaceutische middelen worden aangeboden. Daarnaast investeert Courtois ook in vastgoed.

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top