Deze trainers waren hun baan wel heel snel kwijt

Als een voetbalclub een coach aanstelt, klinken vaak dezelfde clichés. "We hebben dezelfde visie", "Hij gelooft in onze ploeg" of "We willen samen groeien", klinkt het zowat elke keer. Maar helaas loopt het niet altijd goed af. Deze coaches moesten of gingen wel heel snel op zoek naar een nieuwe baan.

Eziolino Capuano - Eupen

Eziolino Capuano - Eupen © Belga

Exact 19 dagen, zo lang was Eziolino Capuano trainer van KAS Eupen. De excentrieke Italiaan liet zijn contract bij de Panda's na amper drie wedstrijden al ontbinden, waarna hij terugkeerde naar Italië. Een echte reden kwam er nooit, al was hij niet populair met zijn betonvoetbal en theatrale gedrag. Naar eigen zeggen vond hij de resultaten ook maar pover.

Marcelo Bielsa - Lazio Roma

Marcelo Bielsa - Lazio Roma © EPA

De Argentijn staat bekend als een zonderling, en zette dat bij Lazio Roma extra in de verf. Met veel trots stelde de Italiaanse ploeg hem in de zomer van 2016 voor, maar twee dagen later liet Bielsa doodleuk weten al op te stappen. Hij verklaarde dat de club bepaalde afspraken niet nakwam, Lazio reageerde ontsteld en klaagde hem aan wegens contractbreuk.

Leroy Rosenior - Torquay

Leroy Rosenior - Torquay © bethut

Ongetwijfeld de minst bekende, maar desondanks is de Brit hoogstwaarschijnlijk de recordhouder met de kortste ambtstermijn ooit. In 2007 tekende hij bij Torquay, waar hij eerder al vier jaar aan de slag was. Maar 10 minuten nadat hij zijn krabbel zette vernam Rosenior dat de nieuwe eigenaar van de club iemand anders wilde. Einde verhaal.

Davide Ballardini - Palermo

Davide Ballardini - Palermo © EPA

Het is een komen en gaan van trainers bij de Siciliaanse ploeg. Ex-voorzitter Maurizio Zamparini stelde op 15 jaar tijd bijna 40 (!) trainers aan. Enkele namen passeerden meermaals de revue bij Palermo, ook Davide Ballardini. Die stond drie keer aan het roer, zijn laatste keer in 2016 beperkte zich echter tot amper twee wedstrijden.

Martin Ling - Cambridge United

Martin Ling - Cambridge United © Alchetron

Iets meer dan een week hield Ling het vol bij de ploeg van de Universiteitsstad. Zijn voorganger was succesvol, maar stapte op omdat hij niet meer door één deur kon met de voorzitter George Rolls. Ling kwam er snel achter hoe dat kwam. Hij gooide al na acht dagen de handdoek in de ring na meningsverschillen met dezelfde man.

Sam Allardyce - Engeland

Sam Allardyce - Engeland © EPA

Zomer 2016 nam Allardyce zijn droombaan aan, als bondscoach van zijn eigen land. Maar na één match (bovendien een zege) was de droom over. Hij kwam onder vuur te liggen nadat uitlekte dat hij voor veel geld Aziatische investeerders wilde helpen om de Third Party Ownership van voetbalspelers te omzeilen. Door alle heisa werd zijn contract ontbonden.

Alex Pastoor - NEC

Alex Pastoor - NEC © Alchetron

De Nederlander werd in het seizoen '13-'14 als eerste trainer de laan uitgestuurd in de Eredivisie. Na amper drie speeldagen mocht Pastoor zijn boeltje pakken bij NEC Nijmegen. Een 1-5 nederlaag op eigen veld was de druppel voor het bestuur. NEC had al dertien duels op rij niet meer gewonnen onder leiding van Pastoor.

Kevin Cullis - Swansea

Kevin Cullis - Swansea © Wales Online

Eind de jaren 90 kende Swansea City een moeilijke periode, met zes trainer in amper 18 maanden. De kortste passage was die van Cullis. Die vertrok na slechts twee matchen, goed voor twee nederlagen op vier dagen tijd. De coach raakte betrokken in een interne machtsstrijd. Of hij zelf opstapte is niet duidelijk, maar weg was hij wel.

Tony Adams - Granada

Tony Adams - Granada © EPA

Een regelrechte flop, meer valt er over de passage van de Brit bij de Spaanse club niet te zeggen. Granada toverde vorig seizoen plots de oud-verdediger uit zijn hoed, die al zes jaar geen T1 meer was geweest, maar wel adviseur binnen de club. Na vier wedstrijden en evenveel nederlagen was de degradatie een feit, Adams verloor ook de drie overige partijen. Nul op zeven, dus.

John Bico en David Gevaert

John Bico en David Gevaert © Belga

Een soap zonder weerga, met John Bico in een hoofdrol. Na een zwakke start van het seizoen '16-'17 met trainer Vanderbiest greep Antwerp in. Het haalde de vijf maanden daarvoor ontslagen Gevaert terug naar voor en de fel besproken Bico werd sportief manager. Na enkele weken hield Gevaert, die in de praktijk nooit T1 was, het voor bekeken.

John Bico, Sadio Demba en Jeffrey Rentmeister

John Bico, Sadio Demba en Jeffrey Rentmeister © Belga

De Antwerp-soap, deel twee. Na het vertrek van Gevaert werden Demba en Rentmeister op papier aangesteld als coaches. Eén week hield deze constructie stand, toen greep het bestuur in na alweer enkele relletjes. Nu mochten niet alleen de 'trainers' beschikken, ook Bico kreeg zijn C4 voorgeschoteld.

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top