Van Damme steekt Kums hart onder de riem

Jelle Van Damme bekeek dinsdagavond met aandacht de wedstrijd van Anderlecht tegen Bayern. Hij uitte felle kritiek op René Weiler na de uitsluiting van Sven Kums.

Sven Kums heeft er een ongelukkige week op zitten. Vorige vrijdag mocht hij tegen Lokeren in de tribunes plaatsnemen, daarna ontstond er een welles-nietesspelletje over zijn opname in de selectie van trainer René Weiler voor het duel tegen Bayern. Hij kwam toch aan de aftrap, in een voor hem ongewone positie, en tot overmaat van ramp veroorzaakte hij een strafschop en kreeg hij rood.

Op Instagram kreeg hij alvast veel steun van Jelle Van Damme, verdediger bij Antwerp. "Kop op makker, talent zal het systeem of de coach verslaan. Weiler snapt er niks van, een coach moet altijd zijn spelers beschermen. Herman, word wakker...", zo schreef Van Damme bij een foto van Kums die het veld in de Allianz Arena verlaat.

Niet mis te verstane kritiek aan het adres van de Zwitserse trainer van Anderlecht en een flink hart onder de riem van zijn collega-voetballer.

(DC/Picture: Photo news)

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top