"Thomas is opnieuw sportgeschikt"

Vroeger dan verwacht mag Thomas Foket opnieuw beginnen met voetballen, amper twee maanden na zijn hartoperatie. Aanvankelijk zou hij zes maanden aan de kant staan.

Deze zomer zag Thomas Foket een toptransfer naar Atalanta Bergamo in de Italiaanse Serie A aan zijn neus voorbijgaan nadat bij de medische testen hartproblemen aan het licht kwamen. Na een operatie bij cardioloog Pedro Brugada werd gerekend op een afwezigheid van de voetbalvelden van zes maanden. Tijdens een fietsproef vrijdag bij zijn cardioloog kreeg de voetballer die maandag 23 jaar wordt, goed nieuws: twee maanden na zijn operatie mag hij opnieuw aan topsport doen.

"Thomas is opnieuw 'sportgeschikt', daarover is cardiologische zekerheid", aldus Luc Vanden Bossche, professor en clubdokter van AA Gent, in Het Laatste Nieuws. Ook Gunter Thiebaut, makelaar van de flankverdediger, is in de wolken: "Het bewijst hoe ongelooflijk zijn karakter is. Het is de bevestiging van hoe ik hem ken."

Foket kan nu proberen om zich opnieuw in de ploeg te spelen bij AA Gent. Hij moet ook zijn grote droom, met de Rode Duivels naar het WK trekken, dus nog niet opgeven.

(DC/Picture: Belga)

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top