Trainers in de JPL: een onzeker bestaan

Op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League dit weekend bepalen enkele wedstrijden het lot van enkele trainers. In weinig Europese competities krijgen trainers zo weinig krediet als in de Belgische hoogste klasse.

In het komende weekend staan enkele trainers uit de Jupiler Pro League voor een wedstrijd die kan beslissen over hun werkgelegenheid. Sa Pinto (Standard), Anastasiou (Kortrijk), Custovic (Oostende), Condom (Eupen) en Stuivenberg (Genk) zijn niet zeker of ze maandag nog trainer zullen zijn: alles hangt af van hoe hun ploeg op het terrein zal presteren. Mogelijk volgen zij het lot van vijf collega-trainers die dit seizoen al de laan zijn uitgestuurd.

Meer dan ooit is het trainerschap in de Jupiler Pro League een onzeker bestaan. Slechts drie trainers zijn nog altijd aan de slag bij de club waar ze in juli 2016 al trainer waren: Mazzu, Dury en Condom.

Ter vergelijking: in de 20 clubs van de Spaanse Liga werden dit seizoen al vier trainers ontslagen, in de 18 clubs van de Bundesliga al twee en in de Premier League nog maar één trainer (Frank De Boer bij Crystal Palace). In de Italiaanse Serie A, de Nederlandse Eredivisie en de Franse Ligue 1 moest nog geen enkele trainer opstappen.

Alleen in Griekenland moet een trainer nog meer voor zijn job vrezen: daar verloren al zes trainers hun job sinds het begin van het seizoen.

(DC met Dupk/Picture: Belga)

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top