Wie kan Dimata overtuigen: Gent of Anderlecht? © Photo news

AA Gent en Anderlecht tonen allebei interesse in Landry Dimata. De twee clubs hebben allebei argumenten om de ex-spits van Oostende opnieuw naar de Jupiler Pro League te halen.


Landry Dimata is er nog niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren bij Wolfsburg. Bij de club van Volkswagen moet de Belgische Congolees afrekenen met de concurrentie van aanvallers als Mario Gomez en Divock Origi. Toch blijft de ex-spits van KVO dromen van het WK in Rusland, maar om bondscoach Martinez te overtuigen moet hij aan spelen toekomen.

Bij die Wölfe komt een plek in de spits vrij, want Gomez stapt over naar Stuttgart, maar Dimata moet nog altijd Martin Schmidt, de Zwitserse trainer van de club, zien te overtuigen om hem meer kansen te bieden.

Deze week meldde Het Nieuwsblad dat AA Gent en Anderlecht interesse tonen om de speler tot het einde van het jaar te huren: allebei zoeken ze versterking in de spits en Dimata past perfect bij dat profiel.

De Buffalo's hebben een troef: trainer Yves Vanderhaeghe had vorig seizoen Dimata onder zijn hoede bij Oostende. Anderlecht heeft ook een argument: vanaf maart is Marc Coucke er voorzitter en hij haalde Dimata van Standard naar de kustploeg.

Het is evenwel afwachten of de speler én de club een huurbeurt aan een club uit de Jupiler Pro League zien zitten.

(DC met Dupk/Picture: Photo News)