Een Bianconero van 23 miljoen euro voor Anderlecht? © Photo news

De lange onbeschikbaarheid van Henry Onyekuru verplicht Anderlecht om versterking in de aanval te zoeken. Paars-wit heeft Marko Pjaca in het vizier: een Kroatische international van Juve!


Henry Onyekuru out, Marko Pjaca in? Volgens Het Laatste Nieuws toont Anderlecht interesse in de Kroatische international van 22 jaar die na het EK 2016 overstapte van Dinamo Zagreb naar Juve voor de flinke som van 23 miljoen euro. Hij speelde 14 wedstrijden in de Serie A voor hij zich in maart 2017 ernstig blesseerde met gescheurde kruisbanden.

Sinds half december is de speler opnieuw inzetbaar door trainer Massimiliano Allegri. Aan spelen kwam hij echter nog niet toe en de allenatore van de Vecchia Signora zou hem liever zes maanden willen uitlenen.

"Ik zal met hem praten", zo vertelde Allegri op een persconferentie over de speler. "We zullen samen zijn situatie bekijken. Hij heeft negen maanden niet gespeeld en hij moet speelminuten verzamelen. We zullen kijken wat het beste is voor hem en voor Juve".

Anderlecht krijgt wel af te rekenen met de concurrentie van ploegen als Zenit, Monaco, Fiorentina en Schalke 04 die ook interesse tonen. Mogelijk krijgt paars-wit toch de voorkeur, want in tegenstelling tot de andere clubs zou Anderlecht een huur zonder aankoopoptie kunnen verkiezen.

(DC en Dupk/Picture: Photo news)