Verkoopt Anderlecht Stanciu met flink verlies? © Photo news

Nicolae Stanciu was met 10 miljoen euro de hoogste inkomende transfer in de Belgische competitie. De verwachtingen kon hij nooit inlossen en nu wil de Roemeen vertrekken bij Anderlecht. Maar is paars-wit bereid om hem met (veel) verlies te verkopen?


Anderlecht kan Nicolae Stanciu kwijt aan Sparta Praag. De Roemeen van 10 miljoen euro heeft wel zin in een verhuizing naar Tsjechië, zo vertelde hij enkele dagen terug in de Roemeense media. De vraag is echter of de Tsjechische club voldoende geld op tafel kan leggen.

Volgens Het Nieuwsblad denkt Sparta Praag een bod van 3 of 4 miljoen euro. Voor Anderlecht volgt een moeilijke afweging: de speler nu verkopen met een flink verlies of hem in het Astridpark houden en zijn waarde nog zien minder worden bij gebrek aan speelminuten?

Eerder kwamen ook al berichten over de interesse van Besiktas: de Turkse club was naar verluidt geïnteresseerd in een huurbeurt, met een aankoopoptie van 9 miljoen euro. Een mogelijk interessantere optie voor Anderlecht.

(DC/Picture: Photo news)