Heeft Anderlecht al opvolger voor Dendoncker op het oog? © Belga

Leander Dendoncker staat dicht bij een transfer naar West Ham. Anderlecht tracht hem tot het einde van het seizoen nog in het Astridpark te houden, maar heeft toch ook al een alternatief op het oog.


Speelt Leander Dendoncker binnenkort bij West Ham? Hein Vanhaezebrouck hoopt uiteraard van niet. Voor de trainer van Anderlecht kan de Rode Duivel beter wat geduld oefenen en in de zomer naar een betere club dan de Hammers trekken.

Door de verkoop van Anderlecht aan Marc Coucke heerst toch wat onduidelijkheid over de transferpolitiek en mogelijk verleidt dat Dendoncker om het zekere voor het onzekere te kiezen en naar de Premier League te trekken. Anderlecht belooft hem in juni te laten vertrekken bij een mooi bod, maar geldt die belofte ook nog onder het voorzitterschap van Marc Coucke?

Het bestuur van Anderlecht wil zich nu toch al wapenen tegen een eventueel vertrek van Dendoncker en toont interesse in Ognjen Vranjes, de 28-jarige Bosnische international van AEK Athene. Zijn contract in Griekenland loopt nog een jaar en hij zou weg kunnen voor een bedrag van 2,5 à 3 miljoen euro, zo schrijft Het Nieuwsblad.

De verdediger speelde al 33 keer voor de nationale ploeg van Bosnië en stond al onder contract bij een tiental clubs in Rusland, Servië, Spanje en Turkije.

(DC met Dupk/Source: Nieuwsblad/Picture: Belga)