Haalt Vanhaezebrouck nog een Buffalo naar het Astridpark? © Photo news

Kenny Saief maakte al de overstap van AA Gent naar Anderlecht, maar nog een tweede speler van de Buffalo's zou die stap kunnen zetten.


Hein Vanhaezebrouck weet als ex-trainer van AA Gent welke spelers van de Buffalo's zouden passen bij zijn nieuwe club Anderlecht. In het begin van de wintermercato haalde hij al Kenny Saief weg uit de Ghelamco Arena en Anderlecht toont nog interesse in een andere speler: Thomas Foket.

"De interesse van Anderlecht is vanzelfsprekend", zo vertelde de 23-jarige speler zelf deze week in Het Nieuwsblad. "Ik heb lang samengewerkt met de coach en Anderlecht is een grote ploeg. Daarom is het normaal dat erover geschreven wordt, maar wat er van aan is? Ik weet het niet."

"Anderlecht bevindt zich wat in het luchtledige, dat is niet makkelijk werken", zo vertelt Ivan De Witte, de voorzitter van AA Gent, hierover bij Het Belang van Limburg. "Of binnen dat kader gedacht wordt aan Foket, weet ik niet. Hij past zeker wel binnen het denk- en speelkader van Hein Vanhaezebrouck."

Een transfer van Foket naar Anderlecht zou voor De Witte ook niet onbespreekbaar zijn: "Neen, alles hangt af van hoe we onze ploeg gaan uitbouwen en met welke speelwijze. De trainer heeft uiteraard een belangrijke stem in dat debat, dat we intern zullen voeren. We moeten jongens als Foket niet blokkeren als we plots anders zouden gaan voetballen. Foket heeft ons heel wat diensten bewezen en is quasi-international."

(DC/Picture: Photo news)