D'Onofrio: "Ik wil kampioen spelen met Antwerp" © Photo news

Luciano D'Onofrio wil met Antwerp realiseren wat hij ook met Standard heeft verwezenlijkt: de landstitel pakken.


Antwerp start de laatste rechte lijn van de reguliere competitie volgend weekend met de topper in eigen huis tegen leider Club Brugge. In hun eerste jaar opnieuw bij de elite van het Belgische voetbal klasseren de Sinjoren zich voorlopig als vierde in de stand. Met een comfortabele voorsprong van 8 punten op de nummer 7, Kortrijk, en met nog 9 wedstrijden te spelen in de reguliere competitie: deelname aan play-off 1 zou dus niet meer mogen mislopen voor de troepen van trainer Bölöni.

De Great Old staat op een plaats die ook Luciano D'Onofrio niet had verwacht. "Ik wist ook niet wat mij te wachten stond - een club uit tweede klasse, met een spelerskern die helemaal diende vernieuwd, nieuwe trainer, nieuwe staf... Destijds bij Standard, allez, daar stónd nog iets toen ik er aankwam", zo vertelt de 62-jarige sportief directeur van Antwerp bij Het Laatste Nieuws. "Het is eenieders verdienste bij Antwerp dat de mayonaise van bij de eerste dag pakte. Als we in maart play-off 1 bereiken, staat dat voor mij gelijk met de titel behalen met een topclub."

Het project dat hij is gestart met Paul Gheysens, de eigenaar van de Great Old, heeft een duidelijk doel: "Wij willen samen Antwerp naar het niveau brengen waarop ik, met andere mensen, Standard heb gebracht - kampioen spelen", zo klinkt het ambitieus.

(DC/Picture: Photo news)