Club gelooft nog in de 'remontada' © Photo news

Standard reist met een mooie voorsprong af naar het Jan Breydelstadion voor de terugwedstrijd van de halve finales in de Croky Cup. In de heenwedstrijd werd het op Sclessin 4-1. Maar opgelet: bij blauw-zwart geloven ze nog in de remontada!


In de jaren 1980 was Club Brugge erom bekend dat het in Europese bekerwedstrijden in staat was om een achterstand uit de heenwedstrijd nog om te buigen en zich te kwalificeren. De meest befaamde 'remontada' is wellicht die tegen Borussia Dortmund uit 1987, toen Club een 3-0 uit de heenwedstrijd in de UEFA Cup wegwerkte met een 5-0 zege na verlengingen in eigen huis.

Is het Club Brugge van het seizoen 2017-2018 in staat tot een gelijkaardig huzarenstuk? Trainer Ivan Leko gelooft dat zijn spelers de 4-1 uit de heenwedstrijd tegen Standard kunnen wegwerken. "Waarom zou het niet lukken?", zo vraagt de Kroaat zich af in Het Laatste Nieuws. "We hebben dit seizoen al getoond dat het kan: vijf goals tegen Anderlecht, vier tegen Charleroi, STVV en Standard. Zondag konden we wel zeven keer gescoord hebben tegen Charleroi. Mijn spelers weten wat hen te doen staat."

De statistieken geven Leko gelijk: in de 13 wedstrijden die Club in eigen huis speelde in de Jupiler Pro League, wist het 40 keer te scoren. Een gemiddelde van 3,07 doelpunten per wedstrijd.

(DC en Dupk/Picture: Photo news)