Club krijgt met pech af te rekenen © Belga

De machine van Club Brugge loopt de laatste weken niet zo soepel meer. Bovendien is het seizoen van Jelle Vossen mogelijk voorbij en is er ook oplapwerk aan Gouden Schoen Ruud Vormer.


Tot half januari en de demonstratie van Club Brugge in de kwartfinales van de Croky Cup verklaarde iedereen dat de kampioen van het seizoen 2017/2018 al gekend was. Een maand later is de dominantie van blauw-zwart al veel minder.

De ploeg van trainer Ivan Leko is niet meer onoverwinnelijk: ze kende een 2 op 9 in de Jupiler Pro League en is uitgeschakeld in de Croky Cup. Club heeft ook af te rekenen met pech, want Jelle Vossen moest zondag op de Freethiel geblesseerd het veld verlaten.

Volgens Het Laatste Nieuws zou het seizoen van de aanvaller al voorbij kunnen zijn. Ivan Leko liet Ruud Vormer ook zondag voor het eerst dit seizoen, na 34 wedstrijden in alle competities, niet aan de aftrap komen tegen Waasland-Beveren.

"Er is geen enkele trainer die zijn beste speler zomaar op de bank zet", zo legde de Kroatische trainer uit. "Ruud is mentaal en fysiek kapot. Ik ben heel blij voor hem dat hij de Gouden Schoen heeft gewonnen - dat gebeurt misschien maar één keer in een carrière - maar hij zat er na al die vieringen én de bekermatch gewoon door."

(DC met Dupk/Picture: Belga)