Deschacht: "Had meer als Timmy Simons moeten zijn" © Photo news

Olivier Deschacht is verwezen naar de B-kern van Anderlecht. Voor de bijna 37-jarige verdediger dreigt een afscheid in mineur van paars-wit en het voetbal.


Een dag voor zijn 37e verjaardag moest Olivier Deschacht de training bij Anderlecht aanvatten met de beloften van trainer Emilio Ferrera. La Dernière Heure schrijft alvast dat de verdediger zich donderdagochtend niet meldde op het trainingsveld. Zijn contract bij paars-wit loopt eind juni af en een afscheid van het voetbal in mineur dreigt voor de verdediger die 598 keer uitkwam voor Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad denkt de speler er zelfs aan om meteen met voetballen te stoppen.

"Ik had meer als Timmy Simons moeten zijn", zo vertelde hij eerder al bij DH, verwijzend naar de rol die Simons nu heeft bij Club Brugge. Aan die krant verklaarde hij dat hij die rol niet kan aanvaarden en dat hij de ambitie blijft koesteren om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen.

Trainer Hein Vanhaezebrouck haalde flink uit naar zijn spelers na het 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen en viseerde vooral de anciens. Deschacht voelde zich het meest aangesproken en stuurde dan ook zijn kat naar het Gala van de Gouden Schoen toen hij zag dat hij uit de ploeg zou vallen tegen Oostende. Zijn negatieve houding kost hem nu een plaats in de A-kern.

(DC/Picture: Photo news)