Legear: "Bij dit Anderlecht kan ik nog mee" © Photo news

Of het nog erger kon met Anderlecht? Ja, dus: op Staaien gaat paars-wit met 1-0 onderuit. Voor Jonathan Legear komt zijn ex-club er wel weer bovenop, maar zal dat tijd kosten.


Als AA Gent zondag wint van KV Mechelen, komt het op gelijke hoogte met Anderlecht, maar pakken de Buffalo's de derde stek in de stand op basis van het doelsaldo. Anderlecht totaliseert 3 op 15 na het 1-0 verlies tegen STVV: het is twintig jaar geleden dat paars-wit in vijf wedstrijden op rij geen wedstrijd kon winnen.

Net als in de wedstrijd in de heenronde was Jonathan Legear, speler bij paars-wit van 2003 tot 2011, de grote uitblinker bij de Truienaars. De Luikenaar ziet het wel nog goedkomen met zijn vroegere werknemer, al zal dat tijd kosten.

"Ze komen er wel weer bovenop. Geef ze wat tijd. Met de komst van Coucke zal er veel veranderen en over twee jaar spelen ze opnieuw kampioen. Tot dan zullen ze het moeten uitzingen met de huidige kern", zo vertelt hij bij Het Nieuwsblad. "Bij dit Anderlecht zou ik ook nog wel kunnen spelen."

(DC/Picture: Photo news)