Meeuws: "Niet normaal als Antwerp PO1 haalt" © Photo news

Walter Meeuws, de trainer die Antwerp in 1993 naar Wembley bracht, is vol lof voor het werk van Laszlo Bölöni bij de Great Old. Antwerp in PO1: dat vindt Meeuws helemaal niet normaal.


Standard met 41 punten dat naar Oostende moet, Antwerp met 41 punten dat naar Anderlecht trekt en Kortrijk met 39 punten dat in eigen huis Charleroi ontvangt: dat zijn de drie ploegen die nog strijden voor een plaats in Play-off 1. Club Brugge, Anderlecht, Charleroi, AA Gent en Racing Genk zijn daarvoor al geplaatst.

Walter Meeuws, als speler van Standard finalist van de Europacup II in 1982 en als trainer van Antwerp finalist in dezelfde beker in 1993, geeft de meeste kans aan Standard om het resterende PO1-ticket te pakken. "Het blijft iets makkelijker om op Oostende te winnen dan op Anderlecht. Hoe slecht die soms ook spelen, het is niet simpel om in het Astridpark te winnen," aldus de 66-jarige ex-bondscoach van de Rode Duivels bij Het Laatste Nieuws.

Hij zou het wel gunnen aan Antwerp om in Play-off 1 te zitten: hij heeft veel lof voor het werk van trainer Laszlo Bölöni. "Soms hoor ik bij grote clubs dat ze tijd nodig hebben om twee nieuwe spelers in te passen, terwijl Bölöni er twintig heeft moeten inpassen. En van in het begin draaide dat als een trein," aldus Meeuws nog. "Op den duur vindt iedereen het normaal dat ze bij de eerste zes zitten, maar dat is helemaal niet normaal."

(DC/Picture: Photo news)

Profiteer tot 30 april van onze WEBDEALS voor één van de volgende tv-opties: Belgisch Voetbal, International Sports en All Sports.

Krijg gedurende 3 maanden een korting van 5 euro per maand, dus een totaal van 15 euro korting op je abonnement bij Proximus TV.