Vanhaezebrouck: "Roep nu geen halleluja" © Belga

Na de topper in het Astridpark en de zege van Anderlecht tegen Club (1-0) staat paars-wit op drie punten van Club Brugge. Volgens trainer Vanhaezebrouck moet Anderlecht daarom nog niet meteen beginnen te dromen van de titel.


Video: bekijk hier de highlights van Anderlecht - Club Brugge
Alles over de Jupiler Pro League
Alles over Anderlecht

De 1-0 zege van Anderlecht in eigen huis tegen Club Brugge verkleint de kloof tussen leider Club en paars-wit tot drie punten. Anderlecht moet wel vier punten goedmaken om eerste te worden en ook al zijn er nog altijd zeven wedstrijden te spelen, wil trainer Vanhaezebrouck niet al te euforisch worden.

"Het verschil blijft groot, want we moeten geen drie, maar vier punten goedmaken op Club om eerste te worden", aldus de coach van paars-wit bij Het Laatste Nieuws. "Om dat te doen, moet je uitzonderlijke prestaties neerzetten. Club, dat ons en Gent nog thuis ontvangt, moet zich geen zorgen maken. Al kan een beetje nerveus worden nooit kwaad," zo verklaart hij lachend.

Vanhaezebrouck maakt zich ook nog zorgen om zijn spelers: na de topper van zondag volgen snel twee uitwedstrijden: woensdag tegen Standard en zaterdag tegen Racing Genk. "Dat maakt dat we twee keer slechts twee dagen rust hebben. Wetenschappelijk is het bewezen dat dat een héél groot verschil maakt met drie dagen rust", aldus de ex-coach van AA Gent.

Het worden dus twee belangrijke uitwedstrijden: als Anderlecht en AA Gent in de komende twee wedstrijden punten laten liggen en Club haalt het maximum uit zijn twee thuiswedstrijden tegen Charleroi en Standard, ligt volgens Vanhaezebrouck de weg naar de titel voor de troepen van Ivan Leko helemaal open.

(DC/Picture: Belga)

Profiteer tot 30 april van onze WEBDEALS voor één van de volgende tv-opties: Belgisch Voetbal, International Sports en All Sports.

Krijg gedurende 3 maanden een korting van 5 euro per maand, dus een totaal van 15 euro korting op je abonnement bij Proximus TV.