Leko: "En nu tegen Real Madrid" © Photo news

Een dag na de titelviering op zondagavond volgde voor Ivan Leko maandagavond nog een feest: op het Gala van de Profvoetballer van het Jaar werd de Kroaat verkozen tot Coach van het Jaar. Een coach met grote dromen...


Bij Het Laatste Nieuws verklaart Ivan Leko nog niet goed te beseffen dat hij met Club Brugge de titel heeft gepakt. Maandagavond werd de Kroaat dan ook nog eens verkozen tot Coach van het Jaar.

"In het begin van het seizoen wist ik wel waar we naartoe wilden, maar dat volstaat niet om kampioen te spelen", zo vertelt Leko over het seizoen bij Club. "Je moet iedereen binnen de club meekrijgen. De beleving en het geloof waren er. Van september tot nu. Daardoor hebben we een heel mooi verhaal geschreven."

Aan het volgende seizoen wil hij nu nog niet te veel denken. Club zit opnieuw in de Champions League en daarin wil het de 0 op 18 uit de vorige campagne op het kampioenenbal uitwissen. Voor Leko mag er bij de loting van de groepsfase alvast één club uit de pot komen om ingedeeld te worden bij blauw-zwart: "Op welke clubs ik hoop? Real Madrid. Als je droomt, droom je beter groot. Coachen in Bernabéu: dat is mijn ultieme droom. Stel je eens voor..."

(DC/Picture: Photo News)