Vanden Stock: "De fut is uit Anderlecht" © Belga

Maandagavond trad Roger Vanden Stock nog eens uit de schaduw: de ex-voorzitter van Anderlecht kreeg een Lifetime Achievement Award op het gala van de Profvoetballer van het Jaar.


Sinds hij het voorzitterschap van Anderlecht doorgaf aan Marc Coucke, heeft Roger Vanden Stock zich op de achtergrond gehouden. Op het gala van de Profvoetballer van het Jaar kreeg hij maandagavond een Lifetime Achievement Award. "Deze award doet deugd, hoor. Net als de staande ovatie die ik kreeg. Het toont aan dat men mij apprecieert", zo meldde hij bij Het Laatste Nieuws.

Tegen AA Gent zag hij zondag Anderlecht zijn derde plaats verliezen. De 75-jarige ex-voorzitter heeft een rake opmerking voor het paars-witte team: "Ik heb de indruk dat de fut uit onze ploeg is - de tweede plaats zou een mirakel zijn." Vanden Stock beseft dat een derde plek voor Anderlecht niet voldoende is: "Wij hebben de gewoonte om minstens één keer op de twee kampioen te worden. Derde eindigen is geen ramp, maar toch: Anderlecht moet zichzelf in vraag stellen, opdat het weer kan aanknopen met de tradities."

(DC/Picture: Belga)