Edmilson op weg naar de Eredivisie? © Belga

Junior Edmilson is een van de absolute smaakmakers van Play-off 1. Het goudhaantje van Standard droomt van de Spaanse Liga, maar een club uit de Nederlandse Eredivisie toont alvast een verregaande interesse.


Standard gooit hoge ogen in Play-off 1 en is de laatste weken het sterkste team in de Jupiler Pro League. Als het bestuur wil voortbouwen op het recente succes en volgend jaar meestrijden om de titel, dan zal het het huidige team zoveel mogelijk bij elkaar moeten houden. Dat wordt geen makkelijke klus, want voor veel spelers zullen de aanbiedingen uit het buitenland binnenstromen.

Samen met Mehdi Carcela is Junior Edmilson de grote figuur van dit Standard. Dat de 23-jarige ex-speler van STVV in PO1 alleen al goed is voor zeven goals en drie assists, is tal van buitenlandse topclubs niet ontgaan. Het Nederlandse PSV zou voor Edmilson weleens de beste club kunnen zijn om zijn opgang naar de top geleidelijk voort te zetten. Bij de Nederlandse kampioen zou Edmilson een geschikte speler zijn als de toppers Bergwijn en Lozano zouden vertrekken.

PSV zal moeten afrekenen met de belangstelling voor Edmilson uit Duitsland, Spanje en Engeland. Voor Standard wacht een lucratieve transfer: in januari 2016 haalden zij hem voor 1,5 miljoen euro weg bij STVV. Ook de Kanaries doen een gouden zaak bij een transfer, want zij bedongen bij de overgang een doorverkooppercentage van maar liefst 50 procent.

(DC/Source: Nieuwsblad/Picture: Belga)