Gaat Timmy Simons toch door als voetballer? © Photo news

Timmy Simons pakte op zijn 41e zijn 7e landstitel. Bij Club Brugge krijgt hij nu een 'wild card': hij mag zelf kiezen welke functie hij zichzelf ziet opnemen bij blauw-zwart. Tegelijk wil hij toch blijven voetballen.


Video: bekijk de highlights van de kampioenswedstrijd van Club Brugge
Alles over Club Brugge
Alles over Timmy Simons

Timmy Simons pakte zondag met Club Brugge al zijn zevende titel in zijn carrière: met PSV werd hij in Nederland vier keer kampioen, met Club drie keer in België. Bij Club Brugge stopt hij met voetballen, maar de 41-jarige zou er nu toch niet aan denken om zijn voetbalschoenen echt aan de haak te hangen.

"Ik wil in eerste instantie een toekomst opbouwen bij Club in een andere functie", zo vertelt hij bij Het Laatste Nieuws over zijn toekomstplannen. In de technische staf stappen ziet hij niet zitten: hij wil veeleer een begeleidende rol opnemen. Wat hij precies wil doen, weet hij nog niet en dus wil hij gedurende een of meerdere maanden alle facetten van de club leren kennen.

Tegelijk overweegt Simons om op een lager niveau te blijven voetballen, in tweede of derde klasse of nog lager zoals hij nog collega's zag doen: "Puur om in conditie te blijven. Zodat je niet abrupt moet stoppen. Want ik heb me laten vertellen dat dat als topsporter echt niet gezond is."

(DC/Picture: Photo news)