"Staelens toonde te weinig ambitie" © Belga

Lorenzo Staelens is volgend seizoen niet langer T2 van Kortrijk. Trainer Glen De Boeck is niet zo blij met het vertrek van zijn assistent met wie hij ook al samenwerkte bij Cercle Brugge en Moeskroen. De Boeck wou zijn technische staf voor volgend seizoen behouden.


Alles over de Jupiler Pro League
Alles over KV Kortrijk

De contractverlenging van Glen De Boeck bij KV Kortrijk sleepte lang aan. Assistent Wouter Vrancken, keeperstrainer Cedric Berthelin en fysiektrainer Karsten Vandendriessche verlengden ook hun contract, maar Lorenzo Staelens wou onderhandelen over de voorwaarden van de nieuwe overeenkomst.

"Dat kon blijkbaar niet", aldus Staelens bij Het Laatste Nieuws. "Het was te nemen of te laten." Voor de 54-jarige assistent van De Boeck was dit een teken dat het bestuur te weinig appreciatie toonde voor wat de technische staf had neergezet bij de club uit het Guldensporenstadion.

"We voelden geen ambitie van zijn kant uit", zo rechtvaardigt algemeen manager Leterme de beslissing. "Dan hebben we beslist om volgend seizoen niet meer samen te werken. Wij gaan verder met mensen die wel engagement en ambitie tonen."

Staelens was in het verleden ook al de assistent van De Boeck bij Cercle Brugge en Moeskroen.

(DC/Source: Laatste Nieuws/Picture: Belga)