Standard: Edmilson Junior out, Bakkali in? © Photo news

Zakaria Bakkali ligt nog altijd onder contract bij Valencia. De ex-Rode Duivel mag echter weg uit Mestalla en Standard is een van de ploegen die felle interesse in hem toont.


Alle info over La Liga


Volgens Het Nieuwsblad staat Zakaria Bakkali dicht bij een transfer naar Standard. De Rouches zouden al een akkoord hebben bereikt met de speler van Valencia over de voorwaarden voor een overgang, maar de clubs zijn er nog niet helemaal uit.

Vorig seizoen werd de ex-dribbelkont van PSV uitgeleend aan Deportivo La Coruña, maar een groot succes was dat niet: Bakkali kwam maar in 23 wedstrijden kort in actie, maakte geen enkele doelpunt en gaf geen enkele assist. En omdat Depor volgend seizoen in de tweede klasse speelt, komt er geen nieuwe huurbeurt.

De ex-Rode Duivel keert dus terug naar Los Che, maar daar is de concurrentie groot: de Blanquinegros zijn gekwalificeerd voor de Champions League en willen een competitieve kern samenstellen.

Een stap terug naar de Jupiler Pro League lijkt momenteel de beste oplossing om de carrière van de Belgische Marokkaan van nog altijd maar 22 jaar nieuw leven in te blazen. De bestuurslui van Sclessin zien in Bakkali de perfecte vervanger voor Edmilson Junior die wellicht niet in Luik te houden is.

(DC met Dupk/Picture: Photo News)