Transfers brengen Buffalo's al 35 miljoen op © Belga

AA Gent begint donderdag tegen het Poolse Jagiellonia Bialystok aan zijn Europese avontuur. Met 1 op 6 is het seizoen in de JPL alvast niet goed begonnen voor de Gentenaars. De bankrekening van de Buffalo's ziet er wel heel gezond uit.


Alle info over de Jupiler Pro League

Meer nieuws over AA GentNa Europees overwinteren in de Champions League en de Europa League tussen 2015 en 2017 haalde AA Gent vorig seizoen de poulefase van de Europa League niet: het Oostenrijkse Altach stak daar in de derde voorronde van de Europa League een stokje voor. Dit seizoen moet de poulefase in de tweede Europese beker worden gehaald ten nadele van het Poolse Jagiellonia Bialystok. "Het zou niet mogen dat AA Gent twee keer op rij niet in de poulefase geraakt", aldus voorzitter Ivan De Witte bij Het Laatste Nieuws. "Ik zou het heel erg vinden mocht dat het geval zijn."

Aan deze zomermercato houdt AA Gent tot nu toe een flink gevulde bankrekening over: tot nu verkocht het voor ruim 35 miljoen aan spelers, zo berekende Het Nieuwsblad. Met de verkoop van Kalu (voor 10 miljoen euro naar Bordeaux, met eventuele bonussen), Gigot (voor hetzelfde bedrag naar Spartak Moskou), Simon (voor 5 miljoen naar Levante), Saief (voor 3,7 miljoen euro definitief naar Anderlecht), Olayinka (voor 3,5 miljoen naar Slavia) en Mitrovic (voor 3 miljoen euro naar Strasbourg) halen de Buffalo's zo meer geld op dan de campagnes in de Champions League en de Europa League onder trainer Hein Vanhaezebrouck (samen goed voor 32,2 miljoen euro) opbrachten.

(DC/Picture: Belga)