Belgische clubs kunnen Europees maar beter goed presteren! © Photo news

Het wordt een belangrijk seizoen voor de Belgische clubs in Europa. In de ranking volgens de Europese coëfficiënt komen Turkije, Oostenrijk en Nederland opzetten. Inzet: het rechtstreekse ticket voor de groepsfase van de Champions League.


Volg al het nieuws over de Champions League

Meer info over de Europa LeagueIn het klassement volgens de UEFA-coëfficiënt staan de clubs uit de Jupiler Pro League momenteel op een mooie 9e plaats, een plaats die recht geeft op een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League, een plaats in de derde voorronde van het kampioenenbal, een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League en twee tickets voor de voorrondes van de tweede Europese beker.

Met de drie overwinningen van Racing Genk deze zomer, het succes van AA Gent gisteren en het gelijkspel van Standard hebben onze clubs al bijna de helft (1200) gehaald van de punten die ze tijdens het rampzalige vorige seizoen pakten (2600).

De Belgische vertegenwoordigers in de Europese competities moeten op dit elan doorgaan. Met een coëfficiënt van 33,300 worden ze gevolgd door Turkije (30,300), Oostenrijk (25,450), Nederland (24,733) en Denemarken (24,150). Vanaf de ranking voor het seizoen 2019/2020 zullen die landen inlopen op België, want dan vallen de resultaten van het seizoen 2014/2015 weg en die waren uitstekend voor de Belgische ploegen, maar minder voor die van de concurrenten.

Vanaf de 11e plaats wordt geen rechtstreeks ticket voor de Champions League meer uitgedeeld. Goede Europese prestaties van de Belgische clubs zijn dus meer dan welkom.

(DC met Dupk/Picture: Photo News)