Zidane verlengt, maar Real kijkt al naar volgende trainer © Photo news

Zinedine Zidane heeft zijn contract bij Real Madrid verlengd. Toch is de Koninklijke al achter de schermen bezig met zijn opvolging.


Zinedine Zidane heeft verklaard dat hij zijn contract als trainer van Real Madrid heeft verlengd tot 30 juni 2020. Hij voegde er meteen aan toe dat dit nog niet betekent dat hij tot die tijd actief zal zijn in het Bernabéu. "Ik weet hoe het werkt. Onder contract liggen betekent nog niets", zo zei hij woensdag op een persconferentie.

Zijn positie in de dug-out van de Merengues wankelt immers. Real staat pas vierde in La Liga, op 16 punten van leider Barcelona. Het kan alleen zijn seizoen redden in de Champions League. Er hangt dus veel af van de dubbele confrontatie met PSG.

Volgens bepaalde Spaanse media kan de uitschakeling het lot van Zidane bezegelen. Diezelfde media, maar ook die in Duitsland, melden dat voorzitter Perez al bezig is met de opvolging van Zizou. Perez zou zijn zinnen hebben gezet op Joachim Löw, de bondscoach van Duitsland. Real Madrid benaderde de Duitse coach al eerder, maar die verklaarde toen pas beschikbaar te zijn na het WK van 2018.

In de voorbije weken zouden de twee partijen opnieuw contact hebben gehad. Met de belofte van een jaarsalaris van 10 miljoen euro voor de bondscoach van de Mannschaft die in 2014 de Wereldbeker won.

(DC met Dupk/Picture: Photo News)