Na CR7 nu GR7? © Photo news

Welk nummer krijgt Philippe Coutinho bij Barcelona? Niet het nummer 7, nu dat vrijgekomen is door het vertrek van Arda Turan. De '7' blijft voorbehouden voor het grote doelwit van de Blaugranas in de zomermercato.


Volgende donderdag neemt Javier Mascherano afscheid van de supporters van FC Barcelona: de terugwedstrijd in de kwartfinales van de Copa del Rey tegen Espanyol wordt de laatste wedstrijd van de Argentijn voor hij verhuist naar het Chinese Hebei Fortune.

Zijn afscheid betekent dat Philippe Coutinho zal weten met welk rugnummer hij zal spelen: niet het nummer 7 (het nummer dat vrijgekomen is nu Arda Turan vertrokken is naar het Turkse Istanbul Basaksehir), maar wel het nummer 14 (tot nu toe het nummer van Mascherano). Het nummer '14' is een groot symbool bij Barça, want het wordt vereenzelvigd met Johan Cruijff, ook al speelde hij nooit met dat nummer bij Barça zelf. Bij Liverpool speelde Coutinho met nummer 10, maar dat is in Camp Nou voorbehouden voor Lionel Messi.

FC Barcelona houdt het nummer 7 vrij voor een van zijn doelwitten voor de komende zomermercato, Antoine Griezmann van Atlético Madrid. Dat is toch de mening van de Barcelonese sportkrant Mundo Deportivo dat op zijn voorpagina een grote foto van de Fransman plaatst, met als titel "GR7". Griezmann speelt al sinds 2010 met het nummer 7, eerst bij Real Sociedad en nu ook bij Atlético en de Franse nationale ploeg.

(CD/Picture: Photo News)