Dequevy niet fit voor clash op Schiervelde; ook Roeselare niet met sterkste elf

Morgen strijden Roeselare en vooral Antwerp voor het laatste sprankeltje hoop op de tweede periodetitel. Roeselare moet winnen met een monsterscore terwijl Antwerp aan een droge 0-1 genoeg heeft om tot op de laatste speeldag het vuur aan de schenen te leggen van Lierse.

De kans is bijzonder klein dat Roeselare alsnog de tweede periode nog op zak steekt, en dat heeft coach Arnauld Mercier aan het denken gezet. Zes van zijn jongens staan met vier gele kaarten achter hun naam en zouden bij een eventuele vijfde gele kaart volgende week tegen Lierse de eerste finalematch vanop de strafbank moeten beleven.

En dus wordt er getwijfeld of Thibaut Van Acker, Samy Kehli, Lilian Bochet, Raphaël Lecomte en Baptiste Schmisser wel aan de aftrap zouden moeten komen tegen Antwerp en/of Lierse. De vijf zitten wel gewoon in de selectie van Arnauld Mercier.

Geblesseerd trio

De zesde speler met een gele dreiging - Carlo Damman - komt al zeker niet aan de aftrap. Hij is nog niet voldoende hersteld van zijn heupblessure en zit sowieso niet in de kern. Ook Maël Lepiciér (achillespees) loopt er nog steeds niet bij en ex-Antwerpspits Mathieu Cornet is nog herstellende van zijn kaakbreuk.

Bij Antwerp hebben ze niet de luxe om spelers met vier gele kaarten aan de kant te houden. Zij moeten natuurlijk sowieso al zes op zes pakken tegen Roeselare en Lommel en hopen op puntenverlies van Lierse. Voor de clash op Schiervelde kan Wim De Decker alvast geen beroep doen op Björn Vleminckx (knie), Jordy Huysmans (scheurtje) en de jarige Jannes Vansteenkiste (knie).

Dequevy

Maar ook Joeri Dequevy loopt er niet bij zaterdag. De Antwerpse sterkhouder viel geblesseerd uit tegen Lierse en nader onderzoek bracht een verrekking aan het licht. Tegen Lierse werd Dequevy vervangen door Anthony Limbombe, maar diens invalbeurt kon niet meteen een groot succes genoemd worden. Afwachten of De Decker hem opnieuw een kans geeft om zich te bewijzen.

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top