Play Off II hoeft niet voor Kompany: "Lege stadions en B-ploegen... aftellen naar vakantie"

François Kompany was na afloop van de finale zwaar teleurgesteld. De verdediger blikte nuchter terug op het toch wel schitterende seizoen van zijn team én op het komende seizoen in de Proximus League. Maar Play Off II... dat hoeft niet meteen voor de Brusselaar.

"We hebben een mooi seizoen gespeeld", vertelde Kompany voor onze microfoon. "In december kwam het geloof in de promotie en begonnen we te dromen. We zijn blijven dromen tot deze avond en dan wordt het spijtig genoeg een droom die niet uitkomt. Dat is heel pijnlijk. Het was nochtans een mooie dubbele confrontatie. Maar Antwerp verdient de titel. Zij hebben hun kansen afgemaakt en wij niet. Dat was het verschil."

En dus speelt Antwerp volgend jaar op het hoogste niveau en moet Roeselare naar Play Off II. "Dat is niet echt interessant. Je speelt in lege stadions tegen de B-ploegen van de eersteklassers... Dat wordt gewoon twee maanden aftellen naar de vakantie."

Nieuwe kans

Maar na de vakantie wil Kompany er wel opnieuw staan. "We moeten nu uit onze fouten leren en volgend jaar het hele seizoen gas blijven geven. We hebben de ploeg, het stadion, de fans én het budget voor de Jupiler Pro League. Dus volgend jaar gaan we er opnieuw alles aan doen om die promotie af te dwingen."

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top