Beter kan moeilijk: hierin was het Lierse van Van Meir dit seizoen allemaal de primus

Het vermoedelijke ontslag van Eric Van Meir als T1 van Lierse doet de gemoederen hoog oplopen bij de fans en sympathisanten van de club én bij de kenners van de Proximus League. Niet geheel verwonderlijk, want het Lierse clubicoon kon het voorbije seizoen wel héél straffe statistieken op tafel leggen.

Hoewel Lierse op jammerlijke wijze tot twee keer toe de periodetitel miste, konden 'de Pallieters' zich toch in bijna alle mogelijke klassementen en statistieken onderscheiden. We sommen even op waarin het Lierse van Eric Van Meir tijdens de reguliere competitie overal het beste in was.

Alle belangrijke klassementen... maar geen periodetitel

Het eerste cijfer is van Lierse, het tweede cijfer van de ploeg die tweede werd in het desbetreffende klassement)

1. Meeste punten in de competitie (55 - 50 Roeselare)
2. Meeste gewonnen matchen (15 - 14 Roeselare)
3. Minste verloren matchen (3 - 5 Antwerp)
4. Meest gescoorde goals (51 - 42 Tubize & Roeselare)
5. Minste tegendoelpunten (25 - 26 Antwerp)
6. Beste doelsaldo (+26 - +14 Antwerp)
7. Jongste ploeg (23,7 - 23,8 Cercle Brugge)
8. Minste gele kaarten (33 - 48 Antwerp)
9. Minste rode kaarten (0 - 1 Tubize)
10. Meeste clean-sheets (11 - 10 Antwerp)

Daarnaast won Lierse ook nog eens alle belangrijke individuele klassementen. Dylan De Belder werd topschutter, Manuel Benson (gedeeld) assistenkoning en Mike Vanhamel pakte het meeste clean-sheets.

Succesvolste managers

Daarnaast ontpopte Eric Van Meir zich bij Lierse tot de op twee na succesvolste manager van tweede klasse / Proximus League van de laatste tien seizoenen.

Van alle coaches die minstens 50 duels aan het hoofd stonden van een team uit de tweede klasse / Proximus League deden enkel Yannick Ferrera (gemiddeld 2,17 punten per match bij STVV) en Herman Helleputte (gemiddeld 1,90 punten per match bij Lierse) beter. Eric Van Meir zit voorlopig aan een gemiddelde van 1,88 punten per match.

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top