Van Meir dan toch ontslagen door K. Lierse SK: "Doelstelling niet behaald"

Wat maandag nog 'virtueel ontslagen' werd genoemd, lijkt nu definitief: Eric Van Meir is niet langer coach van K. Lierse SK. Assistent Chris Janssens neemt voorlopig de trainingen voor zijn rekening. 

Ondanks het feit dat de Pallieters geen van de 2 periodes konden winnen, eindigde geel-zwart wél op een eerste plaats in het algemene klassement. Ze slikten de minste doelpunten, scoorden het vaakst,.... maar konden niet pieken om één van de 2 finaleplaatsen af te dwingen. 

"Het doel was duidelijk voor aanvang van dit seizoen, Lierse wilde terug promoveren naar eerste A. Met Eric als T1 werd dan ook een duidelijke afspraak gemaakt hierover, de doelstelling was om minstens een periodetitel te behalen en de finale ter promotie naar 1A te spelen. We waarschuwden elkaar nog voor het risicovolle karakter van de competitieformule, en sloten hierna een gentleman’s agreement met Eric dat het niet behalen van de doelstellingen tot gevolg zou hebben dat hij geen T1 zou blijven", zo staat te lezen op Lierse.com

De scheiding tussen Eric Van Meir en K. Lierse SK is opmerkelijk, want de Antwerpenaars sprong in het verleden vaak in de bres om te ploeg uit de nood te helpen. 


Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top