Niet Maes, maar wel Vanderbiest wordt de nieuwe coach van Lierse!

Opvallend nieuws vanop het Lisp. Niet Peters Maes, maar wel Fred Vanderbiest zou vrijdag officieel voorgesteld worden als de nieuwe coach van Lierse SK. De voormalige coach van Cercle Brugge en Antwerp krijgt zo de moeilijke taak om clubicoon Eric Van Meir op te volgen.

Volgens 'Het Nieuwsblad' én 'Het Laatste Nieuws' zou Vanderbiest reeds een mondeling akkoord hebben met 'de Pallieters' én zou hij dus vrijdag voorgesteld worden aan de pers én aan de misnoegde fans.

De keuze viel op Vanderbiest nadat topkandidaat Peter Maes besloten had om niet toe te happen bij het lucratieve aanbod dat Maged Samy klaar had gelegd. Voor Vanderbiest wordt het bij Lierse een blij weerzien met T2 Chris Janssens. De twee werkten eerder al samen bij KV Oostende én Cercle Brugge, waar ze de nodige successen beleefden.

Geen succesvol jaar

De Brusselaar begon het huidige seizoen dan weer bij Antwerp, waar hij al in oktober aan de deur werd gezet na een 2-0 nederlaag tegen... Lierse. Daarna vertrok de coach richting Cyprus om er staartploeg Aris Limassol te gaan leiden. Ook dat werd geen succes, want na een 7 op 24 werd de voormalige middenvelder ook daar bedankt voor bewezen diensten.

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top