KBVB zet belangrijke stap om niveau scheidsrechters op te krikken

De voorbije maanden is ook in de Proximus League er heel wat te doen geweest rond het niveau van de scheidsrechters. Regelmatig lagen verkeerde beslissingen mee aan de basis van een resultaat en meer dan eens lieten spelers, coaches én fans zich negatief uit over de prestaties van de wedstrijdleiding. En dat is ook de KBVB niet ontgaan.

De Belgische Voetbalbond heeft op vrijdag een nieuwe formule voorgesteld waarin de scheidsrechters de kans krijgen om vanaf volgend seizoen als semiprof door het leven te gaan. De KBVB en de Pro League hebben een akkoord gesloten om maximaal acht elitescheidsrechters de kans te geven semiprof te worden vanaf 1 juli 2017.

CEO Koen De Brabander toont zich op de officiële webstek van de KBVB alvast enorm verheugd met deze nieuwe stap: “We hebben vele talentvolle scheidsrechters, maar deze hebben niet altijd de gewenste middelen gehad om vooruitgang te kunnen boeken. Deze nieuwe stap naar semiprofessionalisme, samen met een meer centrale coaching aanpak van het voltallige scheidsrechterskorps, is uitstekend nieuws voor de scheidsrechters die progressie willen blijven maken."

Niveau verbeteren

En dus moeten de profcompetities vanaf volgend seizoen mee de vruchten plukken van deze nieuwe stap. "De Jupiler Pro League, de Proximus League en Croky Cup zullen baat hebben met een arbitrage die de ambitie heeft om het niveau te verbeteren. We koesteren daarenboven meer dan ooit de ambitie om Belgische scheidsrechters af te vaardigen op het hoogste internationale niveau, en om dit doel te bereiken, moeten we absoluut een extra stap zetten op structureel vlak.”

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top