Stand van zaken uit de Amateurliga: Beerschot riant, maar enige 'concurrent' blijft knokken

Nu we het een weekje zonder Proximus League-voetbal moeten stellen, gaan we met plezier even bij de hoogste Amateurliga polshoogte nemen naar de huidige stand van zaken.

Met nog vijf (reguliere) speeldagen te gaan staat Beerschot Wilrijk nog steeds ruim op kop. De mannen van het Kiel wonnen zondagmiddag bij Seraing (0-3) en hebben zo nog altijd een kloof van 10 punten op eerste achtervolger Dessel Sport. Maar toch is het niet die groenwitte formatie die Beerschot Wilrijk in de gaten moet houden...

Want van de vier teams die nog aanspraak maken op de overige drie eindrondetickets moet Beerschot Wilrijk enkel rekening houden met Excelsior Virton. De Luxemburgers zijn de enige andere ploeg die een licentie-aanvraag voor het profvoetbal indienden en zijn zo dus eigenlijk de enige echte concurrent van Beerschot Wilrijk. Maar van spanning is er al lang geen sprake meer... Virton is momenteel derde in de stand met 18 (!) punten minder dan de competitieleider.

Helft van de punten

Bij de start van de eindronde worden de punten evenwel in de helft gedeeld, waardoor Virton op dit moment met negen punten achterstand zou beginnen. In zes duels is die kloof quasi onoverbrugbaar, maar 'Les Verts de Gaume' blijven in de competitie wel netjes hun punten pakken waardoor Beerschot Wilrijk vooralsnog niet de voetjes op het droge heeft.

Als Virton in de resterende vijf duels de kloof nog wat kan verkleinen, dan wordt het dus misschien toch nog speelbaar. Al lijkt de kans miniem dat Beerschot Wilrijk dit nog uit handen geeft.

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top