Kaarten in de Play Downs: één speler geschorst; zes met gele dreiging

Bij de start van de Play Downs werd de kaartenlast van de reguliere competitie kwijt gescholden. Maar inmiddels zijn er toch alweer enkele spelers die op een zucht van een schorsing staan. In de Play Downs is een speler namelijk automatisch één speeldag geschorst na drie gele kaarten.

Op speeldag 4 mocht zo Cercle-middenvelder Christophe Vincent als eerste op de gele strafbank plaatsnemen. De Fransman kreeg in de eerste drie duels evenveel kaarten en was er dus niet bij tegen OHL. Riga kan hem wel weer inzetten voor de cruciale match op Lommel.

Maar de plaats van Vincent wordt wel weer ingenomen door een andere Cercle-speler: Raphaël Diarra kreeg 2x geel tegen OHL en is dus sowieso geschorst tegen Lommel. Voor Diarra waren het meteen ook z'n derde en vierde gele kaart van de Play Downs, dus zelfs bij één gele kaart was hij er niet bij geweest aan de Gestelsedijk.

Geel alarm

Voor zes andere jongens betekent een gele kaart op speeldag 5 dan weer een vervroegd einde van het seizoen. Zij hebben momenteel twee gele kartonnetjes achter hun naam staan en dreigen dus de slotspeeldag te missen.

OH Leuven: Flavien Le Postollec, Romain Reynaud
AFC Tubize: Simon Zenke, Quentin Laurent
Lommel United: Giel Deferm, Yassin Gueroui

Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top