'Man van de match' Maertens maakt indruk: "Zo snel mogelijk naar 1A!"

Mathieu Maertens maakte ietwat verrassend de overstap van Cercle Brugge naar OH Leuven. Daar werkt hij opnieuw onder de vleugels van Van Wijk, waarmee hij eerder al samenwerkte bij groen-zwart. 

Voor Maertens is de overgang het begin van een nieuwe uitdaging. "Mijn ambitie strookt met die van OH Leuven: zo snel mogelijk de sprong maken naar de Jupiler Pro League", vertelt de middenvelder op OHL.be. "Ik geloof sterk in het project, daarom ook een overeenkomst van 3 seizoenen."

De West-Vlaming speelde het afgelopen weekend voor het eerst mee voor zijn nieuwe werkgever en werd door de meegereisde fans prompt uitgeroepen tot man van de match. Ondanks het feit dat hij meer dan een week niet getraind had. "Maar ik heb na vorig seizoen mijn conditie onderhouden door veel te gaan lopen. Met mijn loopvermogen speel ik het liefst op de 8."

Ook de aanwezigheid van Van Wijk speelde mee in de beslissing van Maertens. "Dat is mooi meegenomen. De coach kent me en weet wat hij aan me heeft. Ik proef veel ambitie, meteen ook de reden waarom ik hier voor gekozen hebben", aldus Maertens. 


Nieuws

Meer nieuws

Het beste sportaanbod vind je op ProximusTV

Dossiers

Top