Twee topschutters en twee assistenkoningen na vijf speeldagen © Tom Bergs

Na vijf speeldagen zijn er al twee spelers die vijf doelpunten scoorden én zijn er ook al twee spelers die vier loepzuivere assists afleverden. Dat tweede is straffe kost, want vorig seizoen waren Tuur Dierckx (Antwerp) en Manuel Benson (Lierse) na 28 speeldagen dé koningen van de laatste pass met 'amper' zes assists.

In de topschuttersstand heeft Aguemon koploper Losada weer bijgebeend dankzij zijn fantastische vrijschopgoal tegen Tubize. Beide heren hebben nu vijf doelpunten gescoord. Daarmee doen ze één doelpunt beter dan Naessens en twee goals beter dan Messoudi.

TOPSCHUTTERS

5 goals: Hernan Losada (Beerschot Wilrijk), Yannick Aguemon (OH Leuven)
4 goals: Jens Naessens (KVC Westerlo)
3 goals: Mohamed Messoudi (Beerschot Wilrijk)

In de assistenranking zitten Aguemon en Tabekou inmiddels al aan vier assists. De kwieke Kameroener was vorig seizoen ook al derde in de eindranking van de assists terwijl Aguemon in de vorige jaargang amper aan één assist kwam. Opvallend is wel dat beide heren elkaar in het tussenseizoen netjes vervangen hebben bij Union SG en OH Leuven.

ASSISTS

4 assists: Serge Tabekou (Union SG), Yannick Aguemon (OH Leuven)
3 assists: Guy Dufour (KSV Roeselare), Alexander Maes (Beerschot Wilrijk)

Bij de clean sheets deed Rafael Romo er alweer eentje bij. De doelman van Beerschot Wilrijk zit zo aan vier matchen zonder tegengoal (op vijf) en doet daarmee net beter dan Saussez. Bij Lierse, Westerlo en Roeselare konden de doelmannen de nul nog niet houden.

CLEAN SHEETS

4 clean sheets: Rafael Romo (Beerschot Wilrijk
3 clean sheets: Adrien Saussez (Union SG)
2 clean sheets: Paul Nardi (Cercle Brugge)